[Setup] Error: Couldn't install: zope.interface 3.6.3

Aaron Rothenberg a_rothenberg at hotmail.com
Tue Jun 5 16:50:44 UTC 2012


So I tried  ./bin/buildout -vv as per the suggestions.
I re installed Ubuntu 11.10 with all the appropriate additions for Plone and python. Also, I am using a different  minimal buildout (below) which had previously worked with the Ubuntu system python(2.7.2) . It doesn't work anymore with the local 2.6* python.
This is the end of the output
Getting required 'lxml>=2.2.4'  required by plone.app.theming 1.0.We have no distributions for lxml that satisfies 'lxml>=2.2.4'.Getting distribution for 'lxml>=2.2.4'.Running easy_install:/home/aaron/.pythonbrew/venvs/Python-2.6/plone-python/bin/python "-c" "from setuptools.command.easy_install import main;main()" "-mUNxd" "/home/aaron/Plone4Book/MinimalBuildout/eggs/tmp2F9qTX" "/tmp/tmpBO4LaDget_dist/lxml-2.3.4.tgz"path=/home/aaron/Plone4Book/MinimalBuildout/eggs/setuptools-0.6c12dev_r88846-py2.6.egg
Processing lxml-2.3.4.tgzRunning lxml-2.3.4/setup.py -q bdist_egg --dist-dir /tmp/easy_install-JnFTNn/lxml-2.3.4/egg-dist-tmp-biCF11Building lxml version 2.3.4.Building without Cython.ERROR: /bin/sh: xslt-config: not found
** make sure the development packages of libxml2 and libxslt are installed **
Using build configuration of libxslt In file included from src/lxml/lxml.etree.c:239:0:src/lxml/etree_defs.h:9:31: fatal error: libxml/xmlversion.h: No such file or directorycompilation terminated.error: Setup script exited with error: command 'gcc' failed with exit status 1An error occurred when trying to install lxml 2.3.4. Look above this message for any errors that were output by easy_install.While:  Installing instance.  Getting distribution for 'lxml>=2.2.4'.Error: Couldn't install: lxml 2.3.4


here's what I did from the startpythonbrew install 2.6thenpythonbrew switch 2.6thencd MyPloneProject (where I have bootstrap.p and buildout.cfg)thenpython bootstrap.py  --distributethenbin/buildout  -vv
I also  tried python 2.6.6,2.6.7 to run the bootstrap.
I get this early onWe have no distributions for ZODB3 that satisfies 'ZODB3>=3.9'.
also I get a lot of theseNote also that the installation directory must be on sys.path at runtime forthis to work.  (e.g. by being the application's script directory, by being onPYTHONPATH, or by being added to sys.path by your code.)
Here is the buildout:[buildout]extends =http://dist.plone.org/release/4.1/versions.cfgparts = instance[instance]recipe = plone.recipe.zope2instanceuser = admin:admineggs = Plone

Thanks for the help.
> Date: Sun, 3 Jun 2012 16:37:58 -0500
> Subject: Re: [Setup] Error: Couldn't install: zope.interface 3.6.3
> From: vangheem at gmail.com
> To: a_rothenberg at hotmail.com
> CC: plone-setup at lists.plone.org
> 
> What buildout are you running?
> 
> Can you try running ./bin/buildout -vv
> 
> to see what error you are getting in detail?
> 
> On Sun, Jun 3, 2012 at 1:09 PM, Aaron Rothenberg
> <a_rothenberg at hotmail.com> wrote:
> > Thanks Nathan
> >
> > I do have the latest python-dev installation
> >
> > as per your suggestion, I used python-brew to install 2.6 and 2.6.6. I used
> > both versions to  bootstrap.(then /bin/buildout)
> >
> > I still get the same error and I still don't  have anything new in bin( I
> > was expecting at least "test" and "coverage").
> >
> > I may try and re-install Ubuntu 11.04 and go with that. Might that help?
> >
> > Thanks again.
> >
> >
> >
> >> Date: Sun, 3 Jun 2012 00:42:06 -0500
> >> Subject: Re: [Setup] Error: Couldn't install: zope.interface 3.6.3
> >> From: vangheem at gmail.com
> >> To: a_rothenberg at hotmail.com
> >> CC: plone-setup at lists.plone.org
> >
> >>
> >> Do you have the python development package installed?
> >>
> >> sudo apt-get install python-dev
> >>
> >> If you're doing a buildout of plone 4.1, python 2.6 is what is
> >> supported for that version.
> >>
> >>
> >> Good luck,
> >> Nathan
> >>
> >> On Sat, Jun 2, 2012 at 10:47 PM, Aaron Rothenberg
> >> <a_rothenberg at hotmail.com> wrote:
> >> > I'm using  Martin Aspeli's chapter3 bootstrap and buildout
> >> > from Professional
> >> > Plone 4
> >> > Development.
> >> >
> >> > I'm in Ubuntu 12.04 and I'm using python 2.7.2 (if that matters). This
> >> > machine is dedicated to this project so I 'm free to do
> >> >  anything necessary
> >> > to resolve this.
> >> >
> >> > The error is after I run bin/buildout from a  myPloneProject folder.
> >> >
> >> > the Bin created after the bootstrap  only has 1 buildout item
> >> > ("buildout")
> >> > in myPloneProject  after the failed bin/buildout.
> >> >
> >> > here is the output-
> >> > Getting distribution for 'zope.interface==3.6.3'.
> >> > error: None
> >> > An error occured when trying to install zope.interface 3.6.3. Look above
> >> > this message for any errors that were output by easy_install.
> >> > While:
> >> >   Installing.
> >> >   Getting section instance.
> >> >   Initializing section instance.
> >> >   Installing recipe plone.recipe.zope2instance.
> >> >   Getting distribution for 'zope.interface==3.6.3'.
> >> > Error: Couldn't install: zope.interface 3.6.3
> >> > *************** PICKED VERSIONS ****************
> >> > [versions]
> >> >
> >> > *************** /PICKED VERSIONS ***************
> >> >
> >> > note: I have 2 decades in  development almost all in .net (some lamp)
> >> > but
> >> > I'm pretty new to python, eggs, buildouts...
> >> >
> >> > Thanks.
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > _______________________________________________
> >> > Setup mailing list
> >> > Setup at lists.plone.org
> >> > https://lists.plone.org/mailman/listinfo/plone-setup
> >> >
> >
> > _______________________________________________
> > Setup mailing list
> > Setup at lists.plone.org
> > https://lists.plone.org/mailman/listinfo/plone-setup
> >
 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.plone.org/pipermail/plone-setup/attachments/20120605/ff684884/attachment.html>


More information about the Setup mailing list