[Setup] Problem with Plone OS X installer on OS X 10.4.11

zif ziffel09 at yahoo.com
Sun Jul 12 20:29:28 UTC 2009


Hi, 

I just downloaded the OS X dmg installer for Plone.  When I run the
installer, on the "Installation Type" stage, it indicates the installed
"Size" for both the "Stand-Alone Instance" (which I checked) and the "Zeo
Cluster" (which I unchecked) is "0 bytes".  When I click "Install" it runs
for a moment and comes back with the message: "There were errors installing
the software", "Please try installing again". 

No matter how many times I try, I get the same thing.  Re-booting my machine
doesn't help.  This seems to be a very odd but fundamental problem.  I
looked in the system logs to see what errors might be there and all I see is
this: 

Jul 12 12:05:40 plone-test : Hardware: MacBook1,1 @ 2000 MHz (x2), 2048 MB
Jul 12 12:05:40 plone-test : Running OS Build: 8S2167
Jul 12 12:05:41 plone-test : Plone 3.2.3 Installation Log
Jul 12 12:05:41 plone-test : Opened from:
/Volumes/Plone-3.2.3/Plone-3.2.3.mpkg
Jul 12 12:05:41 plone-test : Distribution: Plone 3.2.3
Jul 12 12:05:41 plone-test : It took 0.261107 seconds to finish launching.
Jul 12 12:05:41 plone-test : Installation checks completed successfully.
Jul 12 12:05:42 plone-test : Package Authoring Error: Infinite loop between
<choice> attributes and mixed state aborted.
Jul 12 12:05:47 plone-test :
================================================================================
Jul 12 12:05:47 plone-test : User picked Custom Install
Jul 12 12:05:47 plone-test : Choices selected for installation:
Jul 12 12:05:47 plone-test : 	Install: "Plone 3.2.3"
Jul 12 12:05:47 plone-test : 	Install: "Plone" at path
"//Applications/Plone"
Jul 12 12:05:47 plone-test : 		pythonZopePloneBase.pkg :
org.plone.plone-3.2.1.plone321.base.pkg : 1
Jul 12 12:05:47 plone-test : 	Install: "Stand-Alone Instance"
Jul 12 12:05:47 plone-test : 		standaloneZope.pkg :
org.plone.plone-3.2.1.zinstance_nr.pkg : 1
Jul 12 12:05:47 plone-test : 
================================================================================ 
Jul 12 12:05:47 plone-test : It took 0.001424 seconds to summarize the
package selections. 
Jul 12 12:05:47 plone-test : NOT Installing into home /Users/plone-test 
Jul 12 12:05:47 plone-test : NOT Installing into home /Users/plone-test 
Jul 12 12:05:47 plone-test : Starting installation: 
Jul 12 12:05:47 plone-test : Preparing volume "Macintosh HD" for
installation 
Jul 12 12:05:47 plone-test : Configuring volume "Macintosh HD" 
Jul 12 12:05:48 plone-test : Preparing local booted disk 
Jul 12 12:05:48 plone-test : Create temporary directory
"/private/tmp/pythonZopePloneBase.pkg.397iwMuYS" 
Jul 12 12:05:48 plone-test : run preflight script for Standalone Zope 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]: PACKAGE_PATH:
/Volumes/Plone-3.2.3/Plone-3.2.3.mpkg/Contents/Packages/standaloneZope.pkg 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]: PLONE_HOME: /Applications/Plone 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]: BASE_RESOURCES:
/Volumes/Plone-3.2.3/Plone-3.2.3.mpkg/Contents/Packages/pythonZopePloneBase.pkg/Contents/Resources 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]: Traceback (most recent call
last): 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]: 
Jul 12 12:05:48 plone-test : Install failed: The following install step
failed: run preflight script for Standalone Zope 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]:   File
"/Volumes/Plone-3.2.3/Plone-3.2.3.mpkg/Contents/Packages/standaloneZope.pkg/Contents/Resources/preflight",
line 58, in <module> 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]:     import alertDialog 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]:   File
"/Volumes/Plone-3.2.3/Plone-3.2.3.mpkg/Contents/Packages/pythonZopePloneBase.pkg/Contents/Resources/alertDialog.py",
line 10, in <module> 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]:     import sys, wx 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]: ImportError: No module named wx 
Jul 12 12:05:48 plone-test : preflight[400]: 
Jul 12 12:05:48 plone-test : Private/Total = (4.2MB, 62.9MB),  Heap/Total =
(1.1MB, 16.5MB),  Regions(malloc, private) = (23, 26) 
Jul 12 12:05:48 plone-test : It took 1.054197 seconds to unsuccessfully
install "Plone 3.2.3" (2 pkg(s)) 
Jul 12 12:05:48 plone-test : It took 1.004876 seconds to Configuring volume
"Macintosh HD" (dm prepare*disk) 
Jul 12 12:05:48 plone-test : It took 0.045142 seconds to run preflight
script for Standalone Zope 
Jul 12 12:05:48 plone-test : Jul 12 12:05:48 plone-test : Summary
Information 
Jul 12 12:05:48 plone-test : Type           Elapsed time (sec) 
Jul 12 12:05:48 plone-test :          script           0.045142 
Jul 12 12:05:48 plone-test :            disk           1.004886 
Jul 12 12:05:48 plone-test :         install           0.000000 
Jul 12 12:05:48 plone-test :            zero           0.004169 
Jul 12 12:05:48 plone-test : 

I couldn't find anything on this forum describing this problem.  I'm running
on OS X (10.4.11) with native Python 2.5.2.  (I realize Plone installs it's
own copy of Python). 

Any help would be appreciated, I really want to investigate whether Plone is
suited for a project I'm doing. 

Thanks
-- 
View this message in context: http://n2.nabble.com/Problem-with-Plone-OS-X-installer-on-OS-X-10.4.11-tp3247174p3247174.html
Sent from the Installation, Setup, Upgrades mailing list archive at Nabble.com.



More information about the Setup mailing list