[Setup] Can't access Zope/Plone on VPS - buildout.cfg problem?

Steve McMahon steve at dcn.org
Wed Oct 29 16:20:16 UTC 2008


You're going to have to give us the error message / traceback if we're going
to track this down.


On Wed, Oct 29, 2008 at 8:30 AM, dscher <davidalanscher at gmail.com> wrote:

>
> port 1099 is open.  i chose that one and edited buildout.cfg with 1099 as i
> knew it was open outside my VPS with my hosting company.
>
> i'm not sure i'm restarting the servers right after modding buildout.cfg.
> when i SSH in and type:
>
> sudo /opt/Plone-3.1/zeocluster/bin/buildout it gives me an error.  am i
> doing something wrong?  i can get the entire thing to restart by running
> the
> stop and start commands...but running the buildout command alone tells me
> no
> such "directory" exists...understandably it thinks buildout is meant to be
> a
> directory.  my lack of knowledge with SSH and linux systems is hampering me
> here.  ;)
>
>
>
> Steve McMahon wrote:
> >
> > Your .cfg is designating 1099 for your client port. You would need to
> use:
> >
> > http://mydomain:1099/manage <http://mydomain:8080/manage>
> >
> > to connect on that port. Of course, it would need to be open on the
> > firewall.
> >
> >
> >
> > On Tue, Oct 28, 2008 at 5:09 PM, dscher <davidalanscher at gmail.com>
> wrote:
> >
> >>
> >> Hi, I installed a zeocluster buildout as root from the Plone 3.1.6
> >> Unified
> >> installer on a Cent OS server.  The whole install process seems to have
> >> gone
> >> fine and I can start and stop the process in my zecluster/bin/ folders
> >> with
> >> the commands with no problem.  It took me a day to realize that my
> >> hosting
> >> probably had an external firewall outside my VPS which they confirmed
> and
> >> I
> >> tried to edit the buildout.cfg to suit my needs with a listed port but
> >> I'm
> >> not sure I'm doing it right.  Can someone please have a look at the
> >> excerpt
> >> of the buildout.cfg I am posting below and tell me if there's something
> >> obvious I'm missing.  Thanks in advance.
> >>
> >> Just to clarify:  I can't even get to the http://mydomain:8080/manageor
> >> /plone pages. Just comes up with nothing.  Also, the port options I'm
> >> using
> >> is 1099.
> >>
> >> Cheers!
> >>
> >> ------------------
> >> [zeoserver]
> >> recipe = plone.recipe.zope2zeoserver
> >> zope2-location = ${zope2:location}
> >> zeo-address = 8100
> >> effective-user = plone
> >>
> >>
> >> [client1]
> >> recipe = plone.recipe.zope2instance
> >> zope2-location = ${zope2:location}
> >> zeo-client = true
> >> zeo-address = ${zeoserver:zeo-address}
> >> # The line below sets only the initial password. It will not change an
> >> # existing password.
> >> user = admin:z1ubnufY
> >> http-address = 1099
> >> effective-user = plone
> >> #debug-mode = on
> >> #verbose-security = on
> >>
> >> --
> >> View this message in context:
> >>
> http://n2.nabble.com/Can%27t-access-Zope-Plone-on-VPS---buildout.cfg-problem--tp1391385p1391385.html
> >> Sent from the Installation, Setup, Upgrades mailing list archive at
> >> Nabble.com.
> >>
> >>
> >> _______________________________________________
> >> Setup mailing list
> >> Setup at lists.plone.org
> >> http://lists.plone.org/mailman/listinfo/setup
> >>
> >
> >
> >
> > --
> >
> > Steve McMahon
> > Reid-McMahon, LLC
> > steve at reidmcmahon.com
> > steve at dcn.org
> >
> > _______________________________________________
> > Setup mailing list
> > Setup at lists.plone.org
> > http://lists.plone.org/mailman/listinfo/setup
> >
> >
>
> --
> View this message in context:
> http://n2.nabble.com/Can%27t-access-Zope-Plone-on-VPS---buildout.cfg-problem--tp1391385p1393942.html
> Sent from the Installation, Setup, Upgrades mailing list archive at
> Nabble.com.
>
>
> _______________________________________________
> Setup mailing list
> Setup at lists.plone.org
> http://lists.plone.org/mailman/listinfo/setup
>



-- 

Steve McMahon
Reid-McMahon, LLC
steve at reidmcmahon.com
steve at dcn.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.plone.org/pipermail/setup/attachments/20081029/60c905cd/attachment-0001.htm


More information about the Setup mailing list