[Setup] Re: installing Plone on Zope

Des Dougan des at DouganConsulting.com
Tue Jan 23 05:18:50 UTC 2007


On Mon, 2007-01-22 at 11:43 -0500, Kate Legere wrote:
> Okay ...  I've installed the "Python Imaging Library" as is required by
> Plone, and that went well.  However "Plone Site" is still not in the Add
> dropdown list, nor is it located in the Products listing in the ZMI.
> 
> When I try running zope in the foreground ( ./zopectl fg ), I get the
> following output:

Which user owns the products you copied? You should ensure that they're
not owned by root, but by the Web server user (usually www). 

Which platform/distro are you installing on? Have you checked for
packages (e.g. RPMs) rather than using the tarballs?

Regards,


Des

> 
> 
> /home/zope/zope-instance/bin/runzope -X debug-mode=on
> /home/zope/zope-install/lib/python/ZServer/utils.py:33: DeprecationWarning:
> The zLOG package is deprecated and will be removed in Zope 2.11. Use the
> Python logging module instead.
>   LOG('ZServer', severity[type], message)
> 2007-01-22 11:34:33 INFO ZServer HTTP server started at Mon Jan 22 11:34:33
> 2007
>         Hostname: 0.0.0.0
>         Port: 8080
> /home/zope/zope-install/lib/python/timerserver/TimerServer.py:39:
> DeprecationWarning: The zLOG package is deprecated and will be removed in
> Zope 2.11. Use the Python logging module instead.
>   'Timer server started at %s\n'
> 2007-01-22 11:34:33 INFO ZServer Timer server started at Mon Jan 22 11:34:33
> 2007
>         Interval: 600 seconds.
> 
> 2007-01-22 11:34:34 ERROR Zope Could not import Products.ATContentTypes
> Traceback (most recent call last):
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/OFS/Application.py", line 715, in
> import_product
>     product=__import__(pname, global_dict, global_dict, silly)
>   File "/home/zope/zope-instance/Products/ATContentTypes/__init__.py", line
> 57, in ?
>     import Products.ATContentTypes.content
>   File
> "/home/zope/zope-instance/Products/ATContentTypes/content/__init__.py", line
> 26, in ?
>     import Products.ATContentTypes.content.link
>   File "/home/zope/zope-instance/Products/ATContentTypes/content/link.py",
> line 39, in ?
>     from Products.ATContentTypes.content.base import registerATCT
>   File "/home/zope/zope-instance/Products/ATContentTypes/content/base.py",
> line 74, in ?
>     from Products.ATContentTypes.content.schemata import ATContentTypeSchema
>   File
> "/home/zope/zope-instance/Products/ATContentTypes/content/schemata.py", line
> 34, in ?
>     from Products.ATReferenceBrowserWidget.ATReferenceBrowserWidget import
> ReferenceBrowserWidget
>   File
> "/home/zope/zope-instance/Products/ATReferenceBrowserWidget/__init__.py",
> line 11, in ?
>     import ATRefBrowserDemo
>   File
> "/home/zope/zope-instance/Products/ATReferenceBrowserWidget/ATRefBrowserDemo
> .py", line 8, in ?
>     from Products.ATReferenceBrowserWidget.ATReferenceBrowserWidget import *
>   File
> "/home/zope/zope-instance/Products/ATReferenceBrowserWidget/ATReferenceBrows
> erWidget/__init__.py", line 11, in ?
>     import ATRefBrowserDemo
>   File
> "/home/zope/zope-instance/Products/ATReferenceBrowserWidget/ATReferenceBrows
> erWidget/ATRefBrowserDemo.py", line 17, in ?
>     widget=ReferenceBrowserWidget(default_search_index='SearchableText',
> description='This is the first field. Pick an object.')),
> NameError: name 'ReferenceBrowserWidget' is not defined
> Traceback (most recent call last):
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/Zope2/Startup/run.py", line 56,
> in ?
>     run()
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/Zope2/Startup/run.py", line 21,
> in run
>     starter.prepare()
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/Zope2/Startup/__init__.py", line
> 98, in prepare
>     self.startZope()
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/Zope2/Startup/__init__.py", line
> 257, in startZope
>     Zope2.startup()
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/Zope2/__init__.py", line 47, in
> startup
>     _startup()
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/Zope2/App/startup.py", line 46,
> in startup
>     OFS.Application.import_products()
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/OFS/Application.py", line 692, in
> import_products
>     import_product(product_dir, product_name, raise_exc=debug_mode)
>   File "/home/zope/zope-install/lib/python/OFS/Application.py", line 730, in
> import_product
>     raise sys.exc_info()
> KeyError
> 
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: Kate Legere [mailto:klegere at kfpl.ca] 
> 
> -----Original Message-----
> From: setup-bounces at lists.plone.org [mailto:setup-bounces at lists.plone.org]
> On Behalf Of Martin Aspeli
> Sent: Thursday, January 18, 2007 7:42 PM
> To: setup at lists.plone.org
> Subject: [Setup] Re: installing Plone on Zope
> 
> Kate Legere wrote:
> > I'm running:
> > 
> > Zope Version
> > (Zope 2.9.2-, python 2.4.3, linux2)
> > Python Version
> > 2.4.3 (#2, Apr 19 2006, 11:56:35) [GCC 3.4.5 20051201 (Red Hat 3.4.5-2)]
> > System Platform
> > linux2
> > SOFTWARE_HOME
> >       /home/zope/zope-install/lib/python
> > ZOPE_HOME
> >       /home/zope/zope-install
> > INSTANCE_HOME
> >       /home/zope/zope-instance
> > 
> > 
> > I downloaded the tarball and unpacked it to my local machine.
> > I copied all the individual folders (Archetypes, ATReferenceBrowserWidget
> >    CacheFu,    CMFActionIcons,    CMFCalendar,    CMFCore ...)
> > 
> > To the Products directory of my zope-instance
> > ( /home/zope/zope-instance/Products/ )
> > And restarted Zope
> > 
> > Most appear in the Products directory .. but not the Plone site and I
> can't
> > add it in the drop down box either. What have I missed?
> 
> Start zope in foreground mode (run bin/zopectl fg), and possibly enable 
> debug-mode in etc/zope.conf. It may complain about things. :)
> 
> Also, make sure the various products are all in Control_Panel/Products 
> in the root of the ZMI.
> 
> Martin
> 
> 
> _______________________________________________
> Setup mailing list
> Setup at lists.plone.org
> http://lists.plone.org/mailman/listinfo/setup
> 
> 
> 
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: setup-bounces at lists.plone.org [mailto:setup-bounces at lists.plone.org]
> On Behalf Of Martin Aspeli
> Sent: Thursday, January 18, 2007 7:42 PM
> To: setup at lists.plone.org
> Subject: [Setup] Re: installing Plone on Zope
> 
> Kate Legere wrote:
> > I'm running:
> > 
> > Zope Version
> > (Zope 2.9.2-, python 2.4.3, linux2)
> > Python Version
> > 2.4.3 (#2, Apr 19 2006, 11:56:35) [GCC 3.4.5 20051201 (Red Hat 3.4.5-2)]
> > System Platform
> > linux2
> > SOFTWARE_HOME
> >       /home/zope/zope-install/lib/python
> > ZOPE_HOME
> >       /home/zope/zope-install
> > INSTANCE_HOME
> >       /home/zope/zope-instance
> > 
> > 
> > I downloaded the tarball and unpacked it to my local machine.
> > I copied all the individual folders (Archetypes, ATReferenceBrowserWidget
> >    CacheFu,    CMFActionIcons,    CMFCalendar,    CMFCore ...)
> > 
> > To the Products directory of my zope-instance
> > ( /home/zope/zope-instance/Products/ )
> > And restarted Zope
> > 
> > Most appear in the Products directory .. but not the Plone site and I
> can't
> > add it in the drop down box either. What have I missed?
> 
> Start zope in foreground mode (run bin/zopectl fg), and possibly enable 
> debug-mode in etc/zope.conf. It may complain about things. :)
> 
> Also, make sure the various products are all in Control_Panel/Products 
> in the root of the ZMI.
> 
> Martin
> 
> 
> _______________________________________________
> Setup mailing list
> Setup at lists.plone.org
> http://lists.plone.org/mailman/listinfo/setup
> 
> 
> _______________________________________________
> Setup mailing list
> Setup at lists.plone.org
> http://lists.plone.org/mailman/listinfo/setup
-- 

Des Dougan, Principal
Dougan Consulting Group

Ph: 604-980-2848       Email: des at DouganConsulting dot com     

        www.DouganConsulting.com

Design - Implementation - Support




More information about the Setup mailing list