[Setup] Installation fails - "executing command setupSite.pyfailed; AttributeError: 'module' object has no attribute 'configure'"

Alan Runyan alan at enfoldsystems.com
Wed Jul 5 19:35:48 UTC 2006


Yikes.  Please put this into the trac system
http://dev.plone.org/plone 

Alan Runyan
Enfold Systems, Inc.
http://www.enfoldsystems.com/
phone +1.713.942.2377x111
fax: +1.832.201.8856
 

> -----Original Message-----
> From: Lior Rudnik [mailto:liorr at logiamobile.com] 
> Sent: Wednesday, July 05, 2006 2:24 PM
> To: Alan Runyan; setup at lists.plone.org
> Subject: RE: [Setup] Installation fails - "executing command 
> setupSite.pyfailed; AttributeError: 'module' object has no 
> attribute 'configure'"
> 
> Nope - didn't fix the problem for me - same error is 
> received, however different log:
> 
> 07/05/06 21:13:46: 5680: 
> ['C:\\Plone2\\Zope\\bin\\mkzopeinstance.py', '-d', 
> 'C:\\Plone2\\Data', '-u', 'lior:123456'] File not changed 
> 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\runzope.bat'
> File not changed 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\runzope'
> Changed mode for C:\Plone2\Data\.\bin\runzope to 777 File not 
> changed 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\zopectl'
> Changed mode for C:\Plone2\Data\.\bin\zopectl to 777 File not 
> changed 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\zopeservice.py'
> Changed mode for C:\Plone2\Data\.\bin\zopeservice.py to 777 
> Not overwriting existing file 'C:\\Plone2\\Data\\.\\etc\\plone.conf'
> Not overwriting existing file 'C:\\Plone2\\Data\\.\\etc\\zope.conf'
> Not overwriting existing file 
> 'C:\\Plone2\\Data\\.\\lib\\python\\README.txt'
> 07/05/06 21:13:46: 5680: finished
> 07/05/06 21:13:46: 1564: 
> ['C:\\Plone2\\Data\\bin\\zopeservice.py', '--startup', 
> 'auto', 'install'] Installing service Zope_-1634206445 
> Changing service configuration Service updated
> 07/05/06 21:13:47: 1564: finished
> 07/05/06 21:13:47: 5592: 
> ['C:\\Plone2\\Data\\Products\\CMFPlone\\Extensions\\setupSite.
py', 'lior', 'C:\\Plone2\\Data', 'C:\\Plone2\\Data'] Traceback > (most
recent call last):
>   File "C:\Plone2\Zope\pwi\inno_runner.py", line 30, in ?
>     execfile(sys.argv[0])
>   File 
> "C:\Plone2\Data\Products\CMFPlone\Extensions\setupSite.py", 
> line 60, in ?
>     process(name, swhome, ihome)
>   File 
> "C:\Plone2\Data\Products\CMFPlone\Extensions\setupSite.py", 
> line 30, in process
>     Zope.configure(configfile)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\Zope2\Startup\run.py", line 
> 31, in configure
>     opts = _setconfig(configfile)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\Zope2\Startup\run.py", line 
> 46, in _setconfig
>     opts.realize(doc="Sorry, no option docs yet.", 
> raise_getopt_errs=0)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\zdaemon\zdoptions.py", line 
> 273, in realize
>     self.load_schema()
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\zdaemon\zdoptions.py", line 
> 321, in load_schema
>     self.schema = ZConfig.loadSchema(self.schemafile)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\loader.py", line 
> 31, in loadSchema
>     return SchemaLoader().loadURL(url)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\loader.py", line 
> 65, in loadURL
>     return self.loadResource(r)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\loader.py", line 
> 159, in loadResource
>     schema = ZConfig.schema.parseResource(resource, self)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\schema.py", line 
> 27, in parseResource
>     xml.sax.parse(resource.file, parser)
>   File 
> "C:\Plone2\Python\lib\site-packages\_xmlplus\sax\__init__.py",
>  line 31, in parse
>     parser.parse(filename_or_stream)
>   File 
> "C:\Plone2\Python\lib\site-packages\_xmlplus\sax\expatreader.p
y", line 109, in parse
>     xmlreader.IncrementalParser.parse(self, source)
>   File 
> "C:\Plone2\Python\lib\site-packages\_xmlplus\sax\xmlreader.py"
, line 123, in parse
>     self.feed(buffer)
>   File 
> "C:\Plone2\Python\lib\site-packages\_xmlplus\sax\expatreader.p
y", line 216, in feed
>     self._parser.Parse(data, isFinal)
>   File 
> "C:\Plone2\Python\lib\site-packages\_xmlplus\sax\expatreader.p
y", line 312, in start_element
>     self._cont_handler.startElement(name, AttributesImpl(attrs))
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\schema.py", line 
> 99, in startElement
>     getattr(self, "start_" + name)(attrs)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\schema.py", line 
> 475, in start_schema
>     keytype, valuetype, datatype = self.get_sect_typeinfo(attrs)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\schema.py", line 
> 201, in get_sect_typeinfo
>     datatype = self.get_datatype(attrs, "datatype", "null", base)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\schema.py", line 
> 194, in get_datatype
>     return self._registry.get(dtname)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\datatypes.py", line 
> 398, in get
>     t = self.search(name)
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\ZConfig\datatypes.py", line 
> 423, in search
>     package = __import__(n, g, g, component)
>   File 
> "C:\Plone2\Zope\lib\python\Zope2\Startup\datatypes.py", line 21, in ?
>     import OFS.Uninstalled
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\OFS\Uninstalled.py", line 16, in ?
>     import  SimpleItem, Globals, Acquisition
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\OFS\SimpleItem.py", line 26, in ?
>     import AccessControl.Role, AccessControl.Owned, App.Common
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\AccessControl\__init__.py", 
> line 17, in ?
>     from Implementation import setImplementation
>   File 
> "C:\Plone2\Zope\lib\python\AccessControl\Implementation.py", 
> line 98, in ?
>     setImplementation("C")
>   File 
> "C:\Plone2\Zope\lib\python\AccessControl\Implementation.py", 
> line 51, in setImplementation
>     from AccessControl import ImplC as impl
>   File "C:\Plone2\Zope\lib\python\AccessControl\ImplC.py", 
> line 30, in ?
>     from ImplPython import RestrictedDTML, SecurityManager, 
> ZopeSecurityPolicy
> ImportError: No module named ImplPython
> 07/05/06 21:13:54: 5592: finished 
> 
> 
> 
> Best regards,
> Lior Rudnik
> 
> -----Original Message-----
> From: Alan Runyan [mailto:alan at enfoldsystems.com]
> Sent: Wednesday, July 05, 2006 5:30 PM
> To: Lior Rudnik; setup at lists.plone.org
> Subject: RE: [Setup] Installation fails - "executing command 
> setupSite.pyfailed; AttributeError: 'module' object has no 
> attribute 'configure'"
> 
> Please try a more recent nightly build.. And report back if 
> you succeed.
> http://www.enfoldsystems.com/downloads.html
> 
> Alan Runyan
> Enfold Systems, Inc.
> http://www.enfoldsystems.com/
> phone +1.713.942.2377x111
> fax: +1.832.201.8856
>  
> 
> > -----Original Message-----
> > From: setup-bounces at lists.plone.org
> > [mailto:setup-bounces at lists.plone.org] On Behalf Of Lior Rudnik
> > Sent: Wednesday, July 05, 2006 7:29 AM
> > To: setup at lists.plone.org
> > Subject: RE: [Setup] Installation fails - "executing command 
> > setupSite.pyfailed; AttributeError: 'module' object has no 
> attribute 
> > 'configure'"
> > 
> > By the way here is the post install log:
> > 07/05/06 11:29:30: 3328: 
> > ['C:\\Plone2\\Zope\\bin\\mkzopeinstance.py', '-d', 
> 'C:\\Plone2\\Data', 
> > '-u', 'lior:formelight'] Wrote 
> 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\runzope.bat'
> > Wrote 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\runzope'
> > Changed mode for C:\Plone2\Data\.\bin\runzope to 777 Wrote 
> > 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\zopectl'
> > Changed mode for C:\Plone2\Data\.\bin\zopectl to 777 Wrote 
> > 'C:\\Plone2\\Data\\.\\bin\\zopeservice.py'
> > Changed mode for C:\Plone2\Data\.\bin\zopeservice.py to 777 Wrote 
> > 'C:\\Plone2\\Data\\.\\etc\\plone.conf'
> > Wrote 'C:\\Plone2\\Data\\.\\etc\\zope.conf'
> > Wrote 'C:\\Plone2\\Data\\.\\lib\\python\\README.txt'
> > 07/05/06 11:29:32: 3328: finished
> > 07/05/06 11:29:32: 4120: 
> > ['C:\\Plone2\\Data\\bin\\zopeservice.py', '--startup', 'auto', 
> > 'install'] Installing service Zope_-1634206445 Service installed
> > 07/05/06 11:29:33: 4120: finished
> > 07/05/06 11:29:34: 5296: 
> > ['C:\\Plone2\\Data\\Products\\CMFPlone\\Extensions\\setupSite.
> py', 'lior', 'C:\\Plone2\\Data', 'C:\\Plone2\\Data'] 
> Traceback > (most recent call last):
> >   File "C:\Plone2\Zope\pwi\inno_runner.py", line 30, in ?
> >     execfile(sys.argv[0])
> >   File
> > "C:\Plone2\Data\Products\CMFPlone\Extensions\setupSite.py",
> > line 54, in ?
> >     process(name, swhome, ihome)
> >   File
> > "C:\Plone2\Data\Products\CMFPlone\Extensions\setupSite.py",
> > line 24, in process
> >     Zope.configure(configfile)
> > AttributeError: 'module' object has no attribute 'configure'
> > 07/05/06 11:32:22: 5296: finished
> > 
> >  
> >  
> > 
> > ________________________________
> > 
> > From: setup-bounces at lists.plone.org
> > [mailto:setup-bounces at lists.plone.org] On Behalf Of Lior Rudnik
> > Sent: Wednesday, July 05, 2006 2:18 PM
> > To: setup at lists.plone.org
> > Subject: [Setup] Installation fails - "executing command 
> setupSite.py 
> > failed;AttributeError: 'module' object has no attribute 'configure'"
> > 
> > 
> > Hi All
> >  
> > Installed in c:\Plone2 (no spaces)
> > Windows XP machine, SP2.
> >  
> > I get this error (see image) :
> > 
> >  
> > And when I press OK I get the installation successful screen.
> >  
> > Obviously Plone doesnt work - what is the fix?
> >  
> > Best regards,
> > Lior Rudnik
> > CTO, Logia.
> > http://www.logiamobile.com <http://www.logiamobile.com>
> >  
> > 
> > 
> > --
> > No virus found in this outgoing message.
> > Checked by AVG Free Edition.
> > Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.9.9/382 - Release
> > Date: 7/4/2006
> > 
> > 
> > 
> > --
> > No virus found in this incoming message.
> > Checked by AVG Free Edition.
> > Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.9.9/382 - Release
> > Date: 7/4/2006
> > 
> > 
> > 
> > --
> > No virus found in this outgoing message.
> > Checked by AVG Free Edition.
> > Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.9.9/382 - Release
> > Date: 7/4/2006
> > 
> > 
> > 
> 
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.9.9/382 - Release 
> Date: 7/4/2006
>  
>   
> 
> --
> No virus found in this outgoing message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.394 / Virus Database: 268.9.9/382 - Release 
> Date: 7/4/2006
>  
> 
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Alan Runyan.vcf
Type: text/x-vcard
Size: 450 bytes
Desc: Alan Runyan.vcf
URL: <http://lists.plone.org/pipermail/plone-setup/attachments/20060705/1b902b4e/attachment.vcf>


More information about the Setup mailing list