[Product-Developers] Re: Wrong available version shown in portal_quickinstaller in moved Plone install

Raphael Ritz r.ritz at biologie.hu-berlin.de
Thu May 14 06:54:25 UTC 2009


Daniel Holth wrote:
> For a few months now I've been seeing the wrong available version in
> Plone 3.2.2's portal_quickinstaller for CacheSetup and a couple of
> internal products. The QuickInstallerTool version 2.1.6 is able to
> find the version if it's in profiles/default/metadata.xml but it can't
> find it if it's in version.txt ; obviously I'd prefer to only have
> version.txt because it's easier to suck that into setup.py and so
> forth.
> 
> It looks like the problem is that I've moved my Plone install.

That can indeed confuse the QI as the persisted product info
becomes outdated.

Usually, it helps to delete the product entry from the quickinstaller
in ZMI -> portal_quickinstaller -> Contents tab.
After that, restart your Zope instance and you should be all set.

HTH

	Raphael


> When it
> tries to find version.txt in QuickInstallerTool.getProductFile():
> 
> prodpath=self.Control_Panel.Products._getOb(p).home
> 
> "home" points to an obsolete path so it can't find version.txt. Re-
> installing the product does not change .home
> 
> Should I edit initializeProduct(productp, name, home, app) in Zope2's
> App/Product.py to update products' home on startup? Not all products
> seem to have this problem, maybe I'm doing something wrong in my
> default/profiles or Install.py?
> 
> Thanks,
> 
> Daniel Holth





More information about the Product-Developers mailing list