[Product-Developers] Problem updating to PFG 1.2.5

Tim Knapp duffyd at kokorice.org
Tue Nov 18 10:14:52 UTC 2008


On Tue, 2008-11-18 at 01:59 -0800, bad_my84 wrote:
> 
> 
> Tim Knapp wrote:
> > 
> > On Tue, 2008-11-18 at 01:33 -0800, bad_my84 wrote:
> >> Hi all,
> >> 
> >> After running buildout to update some products, PFG didn't want to update
> >> to
> >> version 1.2.5.
> >> Before I was running version 1.2.4 without any problems.
> >> I'm running Plone 3.1.7
> >> 
> >> Here's the traceback call:
> >> Traceback (innermost last):
> >>   Module ZPublisher.Publish, line 119, in publish
> >>   Module ZPublisher.mapply, line 88, in mapply
> >>   Module ZPublisher.Publish, line 42, in call_object
> >>   Module Products.CMFCore.FSPythonScript, line 140, in __call__
> >>   Module Shared.DC.Scripts.Bindings, line 313, in __call__
> >>   Module Shared.DC.Scripts.Bindings, line 350, in _bindAndExec
> >>   Module Products.CMFCore.FSPythonScript, line 196, in _exec
> >>   Module None, line 11, in prefs_reinstallProducts
> >>    - <FSPythonScript at /Plone/prefs_reinstallProducts used for
> >> /Plone/portal_quickinstaller>
> >>    - Line 11
> >>   Module <string>, line 6, in _facade
> >>   Module AccessControl.requestmethod, line 64, in _curried
> >>   Module Products.CMFQuickInstallerTool.QuickInstallerTool, line 639, in
> >> reinstallProducts
> >>   Module <string>, line 4, in _facade
> >>   Module AccessControl.requestmethod, line 64, in _curried
> >>   Module Products.CMFQuickInstallerTool.QuickInstallerTool, line 621, in
> >> uninstallProducts
> >>   Module Products.CMFQuickInstallerTool.InstalledProduct, line 291, in
> >> uninstall
> >>   Module Products.ExternalMethod.ExternalMethod, line 231, in __call__
> >>    - __traceback_info__: ((<PloneSite at /Plone>,), {}, None)
> >>   Module
> >> /home/bas/Plone-3.1/buildout-cache/eggs/Products.PloneFormGen-1.2.5-py2.4.egg/Products/PloneFormGen/Extensions/Install.py,
> >> line 281, in uninstall
> >>   Module Products.kupu.plone.librarytool, line 240, in
> >> updateResourceTypes
> >>   Module Products.kupu.plone.librarytool, line 211, in
> >> _validate_portal_types
> >> KupuError: Resource type: linkable, invalid type: PlominoHidewhen
> > 
> > Looks like you need to manually remove this type from your 'linkable'
> > types in the Kupu configlet and then rerun your buildout/quickinstaller.
> > 
> > -Tim
> > 
> >> 
> >> 
> >> In the past I played around with Plomino in this site. I removing with
> >> the
> >> quickinstaller and finally removed it from buildout.
> >> How do I get PFG to update to the newest version?
> > 
> > 
> > _______________________________________________
> > Product-Developers mailing list
> > Product-Developers at lists.plone.org
> > http://lists.plone.org/mailman/listinfo/product-developers
> > 
> > 
> 
> Do you mean 'Site Setup'->'Visual editor'->'Resource Types'->'linkable'?
> Because I can't find a portal type named 'PlominoHideWhen' there.

It may've fixed itself already. Have you tried to do a save on that
page? Perhaps you can give your buildout another spin now too.

-Tim






More information about the Product-Developers mailing list